Ons bedrijf

Geschiedenis

In 1986 zijn Eric en Marca, begonnen met Boomkwekerij vd Hurk. Zij teelden toen alleen coniferen op 5 ha grond.

Naast het telen van de coniferen, zijn ze ook andere producten op kleine schaal gaan telen. Met als gevolg dat ze een groot assortiment met kleine aantallen kregen. Hierdoor zijn ze in 1989 een kleine huisverkoop begonnen, voornamelijk bedoeld voor particulieren en hoveniers.
Na dit enkele jaren gedaan te hebben, wilden ze zich meer gaan specialiseren op een kleiner assortiment met grotere aantallen.

In 1993 zijn ze zich gaan richten op voornamelijk Thuja occ. ‘Brabant en Cham. laws. ‘Columnaris’. De handel in deze soorten was in die tijd erg goed, waardoor er steeds meer kwekers deze producten gingen kweken.
Om deze reden zijn zij gaan zoeken naar een ander product, dat door andere kwekers bijna niet werd geteeld. Op de kwekerij stond toen nog een hoekje met Ilex, die door één of andere reden vol rode bes hing. Het leek hun zeer de moeite waard om dit product op de markt te brengen in grote aantallen.

In 1995 zijn ze zich gaan specialiseren in de teelt van Ilex. In het begin teelden ze alleen nog maar Ilex meserv. ‘Blue Angel’ en Ilex meserv. ‘Blue Maid’. Na enkele jaren deze soorten geteeld te hebben, kwamen ook de aquifolium-soorten om de hoek kijken. In het begin teelden ze alleen Ilex in de vormen bollen en piramides, maar later zijn ze ook Ilex gaan telen in de vormen: bol op stam, struiken.

In 2001 zijn ze met de kwekerij verhuisd van de noordkant van Sint-Oedenrode naar de zuidkant van Sint-Oedenrode. De reden hiervoor was dat ze op de oude vestiging te weinig uitbreidingsmogelijkheden hadden. Op de nieuwe vestiging hebben ze een loods gebouwd, met daaraan een kas. Daarnaast ligt er 20 hectare grond rondom de loods die ze in gebruik hebben voor de teelt van Ilex.

Heden

In 2014 hebben Eric en Marca de kwekerij overgedragen aan hun zoon John.

Door de jaren heen is het assortiment uitgebreid. Naast de grootschalige Ilex teelt worden er sinds 2019 meerdere bladhoudende heesters geteeld.