PersoneelGeschiedenisDe TeeltWerkwijzeToekomst

Hoe gaat de teelt in zijn werk?

Om bij de teelt van Ilex tot een mooi eindproduct te komen, moet je natuurlijk beginnen bij de basis. Daarom laten wij ons plantgoed op een gespecialiseerd bedrijf in eigen beheer maken. Daarna wordt dit plantgoed uitgeplant in de volle grond, waar het enkele jaren door kan groeien. Om tot een zo mooi mogelijk eindproduct te komen, heb je vakkennis nodig over de vertakking, besvorming en het wortelstelsel.

 

Momenteel telen we Ilex in ± 15 verschillende soorten en maten zoals: een struikje doorsnede 25/30 tot piramides van 3 meter en daarnaast ook bol op stam, complete hagen en bollen. Jaarlijks telen wij 300.000 stuks Ilex in verschillende soorten en 90.000 coniferen in verschillende soorten op 34 hectare.


   

De teelt van Ilex is een dure teelt, vooral omdat er gewerkt moet worden met stokken. Deze stokken moeten bij de planten worden gezet, en daarna moeten de planten een aantal keren aan de stokken worden gebonden met behulp van clipjes. Daarnaast worden de planten twee tot drie keer geknipt per jaar. De gemiddelde lengte van de stokken die bij de planten worden geplaatst is een meter. Deze stokken worden het eerste jaar in de volle grond bij de planten gezet. Dit betekent dat je daarna een speciale portaaltractor nodig hebt om over de planten heen te kunnen voor onder andere gewasbescherming.
Ontwerp & Realisatie:
Regenmakers Reclamestudio
ContactVacaturesGroenbeursGasthuishoeveCPBAssortimentOns bedrijfNieuwsHome