PersoneelGeschiedenisDe TeeltWerkwijzeToekomst

Onze historie

In 1986 zijn Eric en Marca vd. Hurk, begonnen met onze kwekerij. Wij teelden toen alleen coniferen op 5 ha grond.

Huisverkoop 1989  


Naast het telen van de coniferen, zijn we ook andere producten op kleine schaal gaan telen. Met als gevolg dat we een groot assortiment met kleine aantallen kregen. Hierdoor zijn we in 1989 een kleine huisverkoop begonnen, voornamelijk bedoeld voor particulieren en hoveniers.
Na dit enkele jaren gedaan te hebben, wilden we ons meer gaan specialiseren op een kleiner assortiment met grotere aantallen.

In 1993 zijn we ons gaan richten op voornamelijk Thuja occ. 'Brabant en Cham. laws. 'Columnaris'. De handel in deze soorten was in die tijd erg goed, waardoor er steeds meer kwekers deze producten gingen kweken.
Om deze reden zijn wij gaan zoeken naar een ander product, dat door andere kwekers bijna niet werd geteeld. Op onze kwekerij stond toen nog een hoekje met Ilex, die door één of andere reden vol rode bes hing. Het leek ons zeer de moeite waard om dit product op de markt te brengen in grote aantallen.

In 1995 zijn we ons gaan specialiseren in de teelt van Ilex. In het begin teelden we alleen nog maar Ilex meserv. 'Blue Angel' en Ilex meserv. 'Blue Maid'. Na enkele jaren deze soorten geteeld te hebben, kwamen ook de aquifolium-soorten om de hoek kijken. In het begin teelden we alleen Ilex in de vormen bollen en piramides, maar later zijn we ook Ilex gaan telen in de vormen: bol op stam, struiken.

  


In 2001 zijn we met onze kwekerij verhuisd van de noordkant van Sint-Oedenrode naar de zuidkant van Sint-Oedenrode. De reden hiervoor was dat we op de oude vestiging te weinig uitbreidingsmogelijkheden hadden. Op de nieuwe vestiging hebben we een loods van 2800 vierkante meter gebouwd, met daaraan een kas van 1000 vierkante meter. De loods beschikt over twee laaddocks en is voorzien van een vloeistofdichte vloer. Daarnaast ligt er 20 hectare grond rondom de loods die we in gebruik hebben voor de teelt van Ilex.

Ontwerp & Realisatie:
Regenmakers Reclamestudio
ContactVacaturesAssortimentOns bedrijfNieuwsHome